Blog

Nekik nyolc

 2009.04.15. 19:31

Hihetetlen, felejthetetlen, minden idők legjobbja. Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illették London-, Anglia- és azt hiszem, Európa-szerte a keddi Chelsea–Liverpool BL-negyeddöntőt.

A 4-4-es végeredmény, a játék szédítő tempója, az óriási fordulatok és a nyolc gól csalta elő a Gr8eatest, azaz a legnagyobb kifejezést a szigetországi tollforgatókból.
A 3-1-es hátrányból induló Liverpool az első csapást már a találkozó előtt elszenvedte, hiszen másfél órával a kezdés előtt Steven Gerrard civilben sétafikálgatott a Stamford Bridge gyepén, ezzel azt is jelezve, hogy szeretne játszani, és azt is, hogy nem tud. Ágyéksérülése egyébként annyira krónikus, elképzelhető még április 22-én, az Arsenal elleni sorsdöntő bajnokin sem lesz bevethető.
Ennek ellenére a Liverpool 2-0-s vezetést szerzett; Guus Hiddink, a Chelsea mestere majd felrobbant a dühtől. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy főleg a koncentrációt és az agresszivitást hiányolta fél csapatától, és eldöntötte, cserélni fog. A holland szakvezető elmondása szerint a tapasztalatlan edzők ilyenkor védőt hoznak be, hogy tartsák a még továbbjutást jelentő eredményt, ő azonban nem esett ebbe a hibába. Beküldte Kalou helyett a csatár Anelkát a jobb szélre, hogy tartsa meg a labdát, és ha lehet, veszélyeztessen. A francia – aki korábban a Liverpoolban is megfordult – 0-2-nél gólpasszt adott, és remekül játszott.
3-2-re fordítottak a Kékek; ekkor Graeme le Saux, a Chelsea egykori balbekkje – ma szakkommentátor – indiántáncba kezdett a kommentátorállásban, öklét néha a Liverpool-tábor felé rázva. Mindez csak két percig tartott, mert akkor a már Fernando Torrest is nélkülöző Liverpool 4-3-ra vezetett. A harmadik találatot az a Lucas szerezte, aki Gerrard helyén szerepelt, és Benítez szerint a mezőny legjobbja volt. Benítez egyébként dicsérte a Chelsea-t, magasztalta saját csapatát, viszont nem volt megelégedve honfitársa, a spanyol játékvezető, Medina Cantalejo tevékenységével. Sohasem fordult elő még, hogy egy mérkőzésen a Liverpool ellen 29 szabálytalanságot ítéljenek…
A 4-4-es végeredményt az önkívületben játszó Lampard állította be. Hasonló végkimenetelű találkozóra egyébként volt már példa a BL történetében. 2000. szeptember 13-án, a Hamburg–Juventus csoportmérkőzésen 1-0-ra és 3-1-re vezettek az olaszok, majd a Hamburg 4-3-ra fordított, úgy, hogy harmadik gólját az a Hans-Jörg Butt kapus lőtte büntetőből, aki kedden a Bayern hálóját őrizte a Barcelona ellen. A végeredményt a mesterhármast elérő, akkor még Juve-játékos Filippo Inzaghi állította be. De az csak egy csoportmérkőzés volt.
A kieséses szakaszban egy négy évvel ezelőtti Lyon–Werder Bremen 7-2 a gólrekord, és nyilván sokan emlékeznek, hogyan ütötte ki 7-1-re két évvel ezelőtt a Manchester United a Romát. Ezek egyoldalú összecsapások voltak, ellentétben a keddivel, ahol bár egy pillanatra sem állt továbbjutásra a Liverpool, mégis végig vibrált a levegő.
A Vörösök számára marad a bajnokság, meg az emlékezés a 20 évvel ezelőtti Hillsborough-tragédiára. 1989. április 15-én Sheffieldben 96 Liverpool-szurkoló vesztette életét csapatának a Nottingham Forest elleni FA-kupa-elődöntőjében. Húsz évvel később közel 40 ezren emlékeztek minderre a Liverpool stadionjában. Elengedtek 96 vörös luftballont, a Bibliából olvasott fel részletet Kenny Dalglish, a klub egykori játékosa és menedzsere, és 15 óra 6 perckor, a tragédia időpontjában elcsendesedett három város. Olvastam egy interjút egy gyászoló apáról, aki drámai szavakkal emlékezett vissza a történtekre, a rendőrséget a mai napig hibáztatva. Margaret Thatcher akkori miniszterelnök megígérte neki és az országnak is, hogy megszünteti Angliában a huliganizmust, és a Vaslady ezt vasakarattal el is érte.
A Chelsea közben a hét végi Arsenal elleni FA-kupa- és a Barcelona elleni BL-elődöntőre készülhet. Hiddink figyelmeztetett, hogy bár a Barcelona eddig bámulatosan menetelt, még nem találkozott angol csapattal. A Chelsea képes lehet megfékezni a katalánokat, bár a Messi semlegesítésére kiszemelt Ashley Cole sárga lapjai miatt nem játszhat majd a Nou Campban. S miközben London déli felén a Vörösök és a Kékek csatájának utózöngéivel vannak elfoglalva, a főváros északi részén már az latolgatják, képesek lesznek-e az Ágyúsok elsüllyeszteni a Sárga Tengeralattjárót. Az Arsenal–Villarreal negyeddöntő az ékes példa arra: a show-nak folytatódnia kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdub.blog.hu/api/trackback/id/tr201067239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissavoy (törölt) · http://www.gunners.hu/ 2009.04.16. 14:41:25

Szia István!
Én 17 éves srác vagyok, és már nagyon rég óta szeretnék veled beszélni és soha nem sikerül, először a hangodat 2000-ben hallottam már akkor szerettem volna beszélni veled!
Hol érhetnélek el? Sz. Dávid nem adta meg a cimed, tudom hogy privát, de mégis nagyon jó lenne!
Köszönöm!
üdv
T. László

Hajdú B. István Blog

Hajdú B. blog
Vigyázat! Hajdú B. István mindenhol ott van és blogol, vlogol, titkokat, háttérinformációkat árul el. Bejárhatod vele a legendás stadionokat és azt is megmutatja, amit akkor sem látnál meg, ha te lennél ott. Olvasd, nézd, kommentálj!

Nézd meg a 2007/2008-as idény összegyűjtött videóit is!

Utolsó kommentek

  • PitonyaTibi: Kedves Pista! Vagy már akkora név a szakmában, hogy respekteddel, befolyásoddal megugraszd a nézet... (2011.03.16. 14:21) Blégy ott 2/20
  • : ez is meghalt... (2010.07.20. 17:24) Blégy ott 2/21
  • Je m'appelle Théo: jó meccs volt a döntő, emgérdemelten nyert az Inter :) (2010.05.22. 23:18) Blégy ott 2/21
  • Cobs: Kedves Hajdu B. Isti:) hallgattam Éhes Gáborral:)) a vitádat a lyon bnayern meccs után..nem nyalo... (2010.04.28. 16:21) Blégy ott 2/21
  • zsoltinho7: negy*nagy (2009.10.24. 23:28) Blégy ott 2/21
  • Utolsó 20
 
süti beállítások módosítása