Blog

Oh, yesss!

 2009.03.12. 15:02

Ha nem is a legfrappánsabban, de a leglényegretörőbben így foglalták össze a brit lapok az angol csapatok szereplését a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben.

Jutott az elismerésből mindenkinek. A Torinóban 2-2-t elérő, és így a Juventust búcsúztató Chelsea-ből különösen a két góllövőt, az augusztusi térdsérülését követően először kezdő Essient és az új edző, Guus Hiddink irányítása alatt már negyedik gólját szerző Didier Drogbát istenítik (Drogba mérlege Scolari alatt 21/3 volt, Hiddink alatt már most 6/4).
Az Arsenal mestere, Arsene Wenger már szerda reggel a végzet éjszakájaként aposztrofálta a Roma elleni visszavágót. Előzetes megérzését igazolta a drámai tizenegyespárharc, amely után a francia szakvezető csapata mentális erejét emelte ki. Együttesének kapusa, Almunia az egyik újságban tréfásan még elnézést is kért a szurkolóktól, hogy csak egy 11-est hárított a maratoni büntetőpárbaj során (Tonetto a végén az égbe lőtt).
A brit zsurnaliszták azonban a Liverpool és a Manchester teljesítményével voltak a legelégedettebbek. A spanyol Rafa Benítez irányította, négy spanyolt is pályára küldő Liverpool egy négyest rúgott a Real Madridnak, amely így zsinórban ötödik éve nem képes a legjobb nyolc közé jutni az elitligában.
A lapok maró gúnnyal idézték fel a madridiak edzőjének, Juande Ramosnak a meccs előtti jóslatát, ő akkor úgy vélekedett, hogy az angolok sótlan és unalmas focival a 0-0-t őrzik majd. Az egyik elemző odáig ment, hogy kijelentette, szánalmas volt nézni a kilencszeres BEK-, ill. BL-győztest, amely a labdarúgás bizonyos elemeihez hasonló sportágat próbált űzni az Anfielden. Egy kevésbé szenvedélyes társa azért azt is hozzátette, hogy a meccs játékvezetője, a belga De Bleeckere, néha úgy tűnt, vörös mezben szaladgál, de ha Steven Gerrard és Fernando Torres továbbra is ilyen "fer-nomenálisan" játszik, a BL-serleg megszerzése sem elérhetetlen.
Talán Benítez volt az egyetlen, aki számára nem volt csalódás a Real Madrid játéka, hiszen szerinte a Liverpool egyszerűen csak ennyit engedett ellenfelének, miközben a mérkőzés embere egyértelműen a királyi gárda kapusa, a több szenzációs védést bemutató Iker Casillas volt.
A Manchester–Inter párharc kapcsán Ferguson és Mourinho került a középpontba. A skót most másodszor tudta legyőzni a portugált, a BL-ben pedig öt éve Mourinho Portója tréfálta meg az Old Traffordon Ferguson MU-ját. A Speciel One szerint – aki akkor még csak Mourinho volt – élete az után a mérkőzés után vett gyökeres fordulatot. Most José is elismerte, a Manchester volt a jobb, hozzátéve, hogy jelenlegi csapata, az Inter jobban játszott, mint öt éve a Porto, ám ezúttal a szerencse nem szegődött az ő együttese mellé.
Az egykori Manchester United-klasszis Andy Cole változatlanul úgy véli, Mourinho lenne Ferguson méltó utódja majd a United kispadján. Ezzel maga a portugál is egyetért, hozzátéve, hogy úgy 20 év múlva. A most 67 éves Ferguson energiáját, lelkesedését és ambícióját látva ugyanis addig senkinek sincs esélye átvenni a helyét. Mourinho egyébként a mérkőzés előtt – lesifotósok képei igazolják ezt – együtt sörözött az edzői pályára készülő egykori manchesteri Phil Neville-lel, míg Ferguson a Vörös ördög a konyhában című tv-műsorban Denis Law-t kínálta meg főztjével, fő fogását kék gumikesztyűben szervírozva.
A konyhaművész skót szerda este kétszeresen is győzhetett. Az angol fogadóirodák kilencszeres pénzt fizettek volna, ha MU a rendes játékidőben legyőzi az Intert, miközben egyik, What A Friend (Micsoda barát) nevű lova győz a cheltenhami versenyen. A ló végül futamában hatodik lett, a Manchester United viszont a lóval ellentétben nem került a futottak még kategóriába.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdub.blog.hu/api/trackback/id/tr43998037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hajdú B. István Blog

Hajdú B. blog
Vigyázat! Hajdú B. István mindenhol ott van és blogol, vlogol, titkokat, háttérinformációkat árul el. Bejárhatod vele a legendás stadionokat és azt is megmutatja, amit akkor sem látnál meg, ha te lennél ott. Olvasd, nézd, kommentálj!

Nézd meg a 2007/2008-as idény összegyűjtött videóit is!

Utolsó kommentek

  • PitonyaTibi: Kedves Pista! Vagy már akkora név a szakmában, hogy respekteddel, befolyásoddal megugraszd a nézet... (2011.03.16. 14:21) Blégy ott 2/20
  • : ez is meghalt... (2010.07.20. 17:24) Blégy ott 2/21
  • Je m'appelle Théo: jó meccs volt a döntő, emgérdemelten nyert az Inter :) (2010.05.22. 23:18) Blégy ott 2/21
  • Cobs: Kedves Hajdu B. Isti:) hallgattam Éhes Gáborral:)) a vitádat a lyon bnayern meccs után..nem nyalo... (2010.04.28. 16:21) Blégy ott 2/21
  • zsoltinho7: negy*nagy (2009.10.24. 23:28) Blégy ott 2/21
  • Utolsó 20
 
süti beállítások módosítása