Blog

Sztárbox

 2009.02.25. 17:20

Vitathatatlan, hogy Mourinho és Ferguson egyaránt edzőgéniusz, bár életkoruk, habitusuk, öltözködésük nagyon is különböző, futballról alkotott véleményük általában nagyon is hasonló. Kivéve, ha egymás ellen mérkőznek.

 

A piros – pontosabban ördögien vörös – sarokban a szenvedélyes skót, Sir Alex Ferguson. Edzői pályafutása során 41 különböző trófeát nyert, 1986 novembere óta kedden ült 1255. alkalommal tétmeccsen a Man United kispadján. Élő legenda.

A kék – érdekes, hogy igazi nagy sikereit kék csapatokkal, Porto, Chelsea, Inter (?) aratta, aratja – sarokban José dos Santos Mourinho. Aki most már 13 mérkőzéséből csak egyet veszített Fergusonnal szemben. És aki, amikor Fergie első bajnoki címét nyerte a tízből a MU-val, még Gullit nevű kutyájával játszott, nem pedig trénerkedett.

Kedden a 0-0-val végződött Inter–Manchester United BL-nyolcaddöntő után mindketten – külön-külön persze – a szokásosnál hosszabb, majd negyedórás sajtótájékoztatón értékelték a hatalmas érdeklődéssel várt mérkőzést. Szinte ugyanazokat a kérdéseket kapták, és kiderült, mennyire más meccset láttak. Vegyük sorra:

1. Mennyire csalódás a gólnélküli döntetlen?

Sir Alex Ferguson: Nem vagyok elégedett, hiszen az első félidőben meg kellett volna nyernünk a találkozót. Az Old Traffordon egészen más lesz majd a taktikánk, fontos, hogy kulcsjátékosaink frissek maradjanak, így a vasárnapi ligakupadöntőben legalább hét helyen változik majd az összeállításunk. Ne felejtsék el, hogy az elmúlt idényben a Barcelona elleni elődöntő első meccsén sem született gól, ám a visszavágón 1-0-ra nyertünk, és a fináléba kerültünk.

José Mourinho: Nem vagyok csalódott, mert bár az első félidőben agresszívabb és gyorsabb volt a Manchester Untied, de kapusun, Júlio César félelmetes formában védett. A második játékrészben pedig fölébük kerekedtünk. Emlékeztetnék mindenkit, hogy amikor 2004-ben a Portóval BL-t nyertem, a Deportivo elleni elődöntőben otthon 0-0-val kezdtünk, aztán a visszavágón kiharcoltuk a továbbjutást egy 1-0-s győzelemmel.

2. Meglepetésnek szánta, hogy Rooney a kispadon kezdett?

Ferguson: Nem volt ebben semmi meglepő. Rooney sérülése miatt hét mérkőzést hagyott ki, a múlt hét végén játszott először teljes meccset, fizikailag nem bírta volna végig. Nyugodtan mondhatom, hogy a helyén Berbatov fantasztikus teljesítményt nyújtott.

Mourinho: Meglepett persze a döntés, hiszen Rooney remek játékos. Nyilván sérülése miatt maradt ki, no meg azért, hogy a pályára léphessen Park, aki jobban állhatta a versenyfutást Maiconnal. Ezen a szinten az, hogy Giggs, Berbatov vagy Rooney a csatár, szinte mindegy, egyformán magas szintű játékosok.

3. Hogyan értékeli az aranylabdás Cristiano Ronaldo és az alig 18 éves, első BL-mérkőzésén szereplő Santon párharcát?

Ferguson: Maximálisan elégedett vagyok Ronaldóval, óriási munkát végzett, szokásos erényeit csillogtatta. Santonon látszik, hogy tehetséges futballista, aki szép jövő előtt áll.

Mourinho: Santon bebiztonyította, hogy több mint tehetség. Elégedett vagyok vele, nyugodtan futballozott főleg a második félidőben, és bátran vállalta még az egy-egy elleni csatákat is Ronaldóval.

Jöjjön talán a legérdekesebb:

– Mister Ferguson, Mourinho az olasz televízióban az előbb az nyilatkozta, hogy csapnivaló volt a játékvezetés.

– Ha José azt mondja, akkor úgy is van (gúnyos mosoly a szájszegletben, ironikus hangvétel). A játékvezető csodásan tette a dolgát, elsőrangú bíró, ez nem is vitás.

– Mister Mourinho, Feguson az előbb azt mondta, hogy fantasztikus volt a játékvezetés.

– Ha ő mondja, biztos így volt (cinikus mosoly a szájszegletben), én csak azt kívánom, hogy két hét múlva a visszavágó bírája annyira kedvezzen a vendégegyüttesnek, mint most, mert akkor egészen biztos, továbbjutunk.

Csűrhetik, csavarhatják, csűrhetjük, csavarhatjuk, a végeredmény 0-0 lett, de ez a két edző tényleg nem semmi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdub.blog.hu/api/trackback/id/tr88965661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hajdú B. István Blog

Hajdú B. blog
Vigyázat! Hajdú B. István mindenhol ott van és blogol, vlogol, titkokat, háttérinformációkat árul el. Bejárhatod vele a legendás stadionokat és azt is megmutatja, amit akkor sem látnál meg, ha te lennél ott. Olvasd, nézd, kommentálj!

Nézd meg a 2007/2008-as idény összegyűjtött videóit is!

Utolsó kommentek

  • PitonyaTibi: Kedves Pista! Vagy már akkora név a szakmában, hogy respekteddel, befolyásoddal megugraszd a nézet... (2011.03.16. 14:21) Blégy ott 2/20
  • : ez is meghalt... (2010.07.20. 17:24) Blégy ott 2/21
  • Je m'appelle Théo: jó meccs volt a döntő, emgérdemelten nyert az Inter :) (2010.05.22. 23:18) Blégy ott 2/21
  • Cobs: Kedves Hajdu B. Isti:) hallgattam Éhes Gáborral:)) a vitádat a lyon bnayern meccs után..nem nyalo... (2010.04.28. 16:21) Blégy ott 2/21
  • zsoltinho7: negy*nagy (2009.10.24. 23:28) Blégy ott 2/21
  • Utolsó 20
 
süti beállítások módosítása